The website is slooooooooooow

Comments and suggestions about this site

Moderators: ChrisThornett, LXF moderators

The website is slooooooooooow

Postby Hudzilla » Mon Apr 04, 2005 11:53 am

I figured I might as well be the first person to say it :)


--Paul
User avatar
Hudzilla
Site admin
 
Posts: 265
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:52 am
Location: LXF Towers

RE: The website is slooooooooooow

Postby evilnick » Mon Apr 04, 2005 11:59 am

Can I be the first person to say you suck?
User avatar
evilnick
Moderator
 
Posts: 151
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:47 am
Location: LXF towers

Postby david » Mon Apr 04, 2005 5:12 pm

Works perfectly fine for me

:D
david
 
Posts: 3
Joined: Mon Apr 04, 2005 5:08 pm
Location: Cleveland, OH, USA

Postby Andy » Mon Apr 04, 2005 5:31 pm

Ooooh - speeeeeed - I wonder what it will be like once the users get a hold of it!
User avatar
Andy
 
Posts: 90
Joined: Mon Apr 04, 2005 5:29 pm
Location: Trowbridge

Postby Hudzilla » Mon Apr 04, 2005 7:01 pm

I think lots of people have said I suck in the past, Nick; usually after I frag 'em at UT ;)
User avatar
Hudzilla
Site admin
 
Posts: 265
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:52 am
Location: LXF Towers

Postby nelz » Tue Apr 05, 2005 12:44 am

It's almost as slow as the old site from here. It downloads a few K of each page then goes to sleep for several seconds, and that's without adverts and users to slow it down further :cry:
User avatar
nelz
Site admin
 
Posts: 8496
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:52 am
Location: Warrington, UK

Postby evilnick » Tue Apr 05, 2005 8:47 am

I'm confused. It works really, really fast here.

What browser are you using?
User avatar
evilnick
Moderator
 
Posts: 151
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:47 am
Location: LXF towers

Postby andychannelle » Tue Apr 05, 2005 10:15 am

I've tried it with everything except IE (I'll check that later when I can be bothered to get my laptop out). Works okay with Firefox (Linux and Mac) and Safari which covers the two common rendering engines and it seems fine. (except all the buttons on the QR panel confused my addled brains).

I like the 'spirit of orange' on the Quick Reply box. When can I start posting news?

Andy
andychannelle
LXF regular
 
Posts: 111
Joined: Mon Apr 04, 2005 4:08 pm

Postby Andy » Tue Apr 05, 2005 10:28 am

Internet Explorer seems to work fine - I tried it last night from home and also this morning from work.

nelz, April Fools was Friday :D

If you really want I'm sure I can fire up links to see what it looks like in text :shock:
User avatar
Andy
 
Posts: 90
Joined: Mon Apr 04, 2005 5:29 pm
Location: Trowbridge

Postby evilnick » Tue Apr 05, 2005 4:31 pm

andychannelle wrote: When can I start posting news?

Andy


If you start by submitting news from the link on the menu, I'll add it myself until I get all the moderator stuff sorted out.
User avatar
evilnick
Moderator
 
Posts: 151
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:47 am
Location: LXF towers

Postby evilnick » Tue Apr 05, 2005 4:48 pm

nelz wrote:It's almost as slow as the old site from here. It downloads a few K of each page then goes to sleep for several seconds, and that's without adverts and users to slow it down further :cry:


I'm still a little puzzled. This is a dual opteron 244 server with acres of memory etc. When we ran tests, even with 200 users making 2000 requests, it still managed to process them at around 20 per second.

There are a few tweaks we can do to the DB and possibly the code, but I'm expecting no more than a 10-15% increase in speed.
User avatar
evilnick
Moderator
 
Posts: 151
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:47 am
Location: LXF towers

Postby nelz » Wed Apr 06, 2005 9:02 am

It's a browser thing, I was using Konqueror, but with Firefox, it's nice and fast.

Konqueror flashes it's "your HTML sucks" icon during loading.
Last edited by nelz on Thu Apr 07, 2005 12:11 am, edited 1 time in total.
User avatar
nelz
Site admin
 
Posts: 8496
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:52 am
Location: Warrington, UK

Postby evilnick » Wed Apr 06, 2005 12:08 pm

Well, there is a possibility that some of the HTML. It sucked a bit more before we tweaked it.
User avatar
evilnick
Moderator
 
Posts: 151
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:47 am
Location: LXF towers

Postby towy71 » Wed Apr 06, 2005 2:18 pm

ooh the speed the speed...
now I worry about getting nosebleed and brain being sucked out :wink:
great to have you back been biting finger nails and heads off puppies for fun (only joking)
Dick
still looking for that door into summer
User avatar
towy71
Moderator
 
Posts: 4263
Joined: Wed Apr 06, 2005 2:11 pm
Location: wild West Wales

Postby ryptyde » Thu Apr 07, 2005 12:01 am

First off it's good to see we're up and running.
Seems to be ok here but then being on dial-up you can't expect too much.

I tried Konquerer and it is too slow,Epiphany so so,Dillo was ok but I wasn't able to log-in.
Using Firefox on a FC3 box at the moment and it seems to be the best so far.

Did try IE on an XP box earlier today and it was ok and I was able to re-register here
whilst on it during lunch hour.Received my pwd almost instantaneously through gmail.
ryptyde
 
Posts: 95
Joined: Wed Apr 06, 2005 4:24 pm
Location: Tragic City,Michigan,USA

Next

Return to This Website

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests