Xandros install

The place to post if you need help or advice

Moderators: ChrisThornett, LXF moderators

Xandros install

Postby brianread » Mon May 30, 2005 7:28 pm

I am trying to install xandros (the free edition) onto a Pc that I have previously installed Suse 9.3 (and 9.2) sucessfully.

The CD boots fine, and gets to the point where it is "reading CD-ROM data", and it hangs.

I ran it under "custom" and the error message clearly fingers the CD-ROM reading (CMD timeout, etc), however as previous installations have worked fine, I can't see why this one should fail.

I have also tried burning another CD, and it still fails.

I have disabled ACPI in the bios, but it still didn't work.

The CD is on the slave port of the primary IDE bus, and is seen properly by the bios.

Any ideas?
--
Brian j Read
brianread
 
Posts: 22
Joined: Tue May 10, 2005 9:18 am
Location: Skelmersdale, West Lancs

RE: Xandros install

Postby Rhakios » Mon May 30, 2005 9:30 pm

Try burning the disc at a slower speed, or trying different (better) media.
Bye, Rhakios
User avatar
Rhakios
Moderator
 
Posts: 7634
Joined: Wed Apr 06, 2005 11:18 pm
Location: Midlands, UK

RE: Xandros install

Postby brianread » Tue May 31, 2005 5:23 am

Rhakios wrote:Try burning the disc at a slower speed, or trying different (better) media.
I did try a slower burn, and the discs i am using work fine for other distros...
--
Brian j Read
brianread
 
Posts: 22
Joined: Tue May 10, 2005 9:18 am
Location: Skelmersdale, West Lancs

RE: Xandros install

Postby Guest » Tue May 31, 2005 4:27 pm

Did you check the MD5 of that disk?
Guest
 

RE: Xandros install

Postby Rhakios » Tue May 31, 2005 6:46 pm

I notice they provide a checksum for the downloaded zip file, so that's okay, but what do you do if it doesn't extract properly? Oh well.
Bye, Rhakios
User avatar
Rhakios
Moderator
 
Posts: 7634
Joined: Wed Apr 06, 2005 11:18 pm
Location: Midlands, UK

RE: Xandros install

Postby Guest » Wed Jun 01, 2005 1:43 pm

Ok, I re-downloaded the zip file and checked its checksum. Then re-burned a CD, and it still failed the install

I had also tried the previous CD on another system, and it also failed in the same way. the only (obvious) overlap between the 2 systems are that they are both AMd processors (but the not the same AMD - one is a 900Mhz, the other 1.8Ghz (i think)).
Guest
 

RE: Xandros install

Postby brianread » Wed Jun 01, 2005 1:46 pm

Sorry for the last post - I had forgot to login - but it was me though!
--
Brian j Read
brianread
 
Posts: 22
Joined: Tue May 10, 2005 9:18 am
Location: Skelmersdale, West Lancs

RE: Xandros install

Postby Rhakios » Wed Jun 01, 2005 7:13 pm

I have only tried the basic paid for version, which was on an AMD system, that was fine. It would be a bit odd if it didn't work on AMD processors.

Edit: I've just had a look on the Xandros forums (eventually, talk about slow) and it seems you're not the only person having this problem with the OCE version, however there are no clear solutions offered in the threads I have read.
Bye, Rhakios
User avatar
Rhakios
Moderator
 
Posts: 7634
Joined: Wed Apr 06, 2005 11:18 pm
Location: Midlands, UK

Re: RE: Xandros install

Postby nelz » Wed Jun 01, 2005 9:23 pm

Rhakios wrote:I've just had a look on the Xandros forums (eventually, talk about slow).


So that's what Paul did with the old LXF code/server :)
User avatar
nelz
Site admin
 
Posts: 8545
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:52 am
Location: Warrington, UK

RE: Re: RE: Xandros install

Postby Rhakios » Wed Jun 01, 2005 11:02 pm

I did consider making a similar comment myself, however judging discretion to be the better part, etc. etc..
:)
Bye, Rhakios
User avatar
Rhakios
Moderator
 
Posts: 7634
Joined: Wed Apr 06, 2005 11:18 pm
Location: Midlands, UK

Re: RE: Re: RE: Xandros install

Postby nelz » Wed Jun 01, 2005 11:56 pm

Rhakios wrote:I did consider making a similar comment myself,


I was surprised that you didn't.

Rhakios wrote:however judging discretion to be the better part, etc. etc..


When did you adopt this new approach to life? ;-)
User avatar
nelz
Site admin
 
Posts: 8545
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:52 am
Location: Warrington, UK

Re: RE: Xandros install

Postby brianread » Thu Jun 02, 2005 4:54 am

[quote="Rhakios"Edit: I've just had a look on the Xandros forums (eventually, talk about slow) and it seems you're not the only person having this problem with the OCE version, however there are no clear solutions offered in the threads I have read.[/quote]

Yes I've looked there as well - I am going to post a question there, as my situation is slightly different (although similar)
--
Brian j Read
brianread
 
Posts: 22
Joined: Tue May 10, 2005 9:18 am
Location: Skelmersdale, West Lancs

RE: Re: RE: Xandros install

Postby Guest » Thu Jun 02, 2005 1:47 pm

Going FROM SuSE 9.3 TO Xandros 3... surely not!
Guest
 

Re: RE: Re: RE: Xandros install

Postby brianread » Thu Jun 02, 2005 3:27 pm

Anonymous wrote:Going FROM SuSE 9.3 TO Xandros 3... surely not!


I am trying distros out mainly for the degree of integration into Windows networks.
--
Brian j Read
brianread
 
Posts: 22
Joined: Tue May 10, 2005 9:18 am
Location: Skelmersdale, West Lancs

Re: RE: Re: RE: Xandros install

Postby Rhakios » Thu Jun 02, 2005 6:35 pm

nelz wrote:
Rhakios wrote:I did consider making a similar comment myself,


I was surprised that you didn't.

Rhakios wrote:however judging discretion to be the better part, etc. etc..


When did you adopt this new approach to life? ;-)


Only on Wednesdays :P
Bye, Rhakios
User avatar
Rhakios
Moderator
 
Posts: 7634
Joined: Wed Apr 06, 2005 11:18 pm
Location: Midlands, UK

Next

Return to Help!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest